Veel gestelde vragen
Heb je een vraag over kokend water kranen? Lees hieronder de veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Ons team staat je graag te woord.
Ons team met experts zijn bereikbaar via de chat, telefonisch of per mail.
Algemene vragen Kokendwaterexpert
Op voorraad producten die voor 13:00 uur zijn besteld, worden de volgende dag gratis geleverd.
Leveren jullie ook in België?
Ja, zeker! Wij leveren ook in België. Ook hier geldt voor 13:00 besteld is morgen in huis.
Hebben jullie een eigen bezorgdienst?
Voor de levering van de standaardproducten maken we gebruik van vervoerder PostNL en DPD.
Kan ik de kokend water set ook afhalen?
Ophalen is mogelijk tijdens kantooruren, op onze vestiging in Dordrecht:
Jan Valsterweg 47
3315 LG Dordrecht
Het maken van een afspraak is hierbij aan te raden, om lang wachten te voorkomen. Bel hiervoor met: 088- 166 17 20.
Hoe kan ik betalen bij Kokendwaterexpert?
Dat kan via de gebruikelijke betaalmethoden, zoals; iDeal, Visa, Mastercard, Maestro en bankoverschrijving.
Zijn de vermelde prijzen op de website inclusief BTW?
Ja, alle vermelde prijzen op de website zijn inclusief 21% BTW.
Kan ik een bestelling annuleren?
Een door jou geplaatste bestelling op de website van Kokendwaterexpert kan kosteloos en zonder opgaaf van reden worden geannuleerd.
Wat zijn jullie garantie bepalingen?
Wij houden ons als officiële wederverkoper aan de garantie bepaling van de A-merken waar we mee samenwerken. De garantie per merk vind je bij onze algemene voorwaarden.
Kunnen jullie de aangekochte kokend water kraan ook installeren?
Zeker! We hebben een team van vakmannen die zijn gespecialiseerd in verwarming-, sanitair-, en loodgieters werkzaamheden. Zij kunnen de aangekochte kokendwaterset haarfijn installeren. Bekijk voor meer informatie onze montage en installie pagina.
Moet ik nog andere zaken aanschaffen nadat ik de kokend water kraan bij jullie heb aangeschaft?
Wanneer je bij Kokendwaterexpert een kokend water kraan besteld, zit alles inbegrepen om gebruik te maken van de kraan. Je hebt wel de mogelijkheid om bijpassende accessoires aan te schaffen.
Moet ik voor een boiler een aparte elektriciteitsgroep hebben?
De maximale belasting van een elektriciteitsgroep is ongeveer 3600 Watt. Een boiler verbruikt maximaal 2200 Watt. Het is aan te raden om de kokend water boiler aan te sluiten op een aparte elektriciteitsgroep. Wanneer je geen aparte elektriciteitsgroep tot beschikking hebt, kun je gebruik maken van een switch. Dit apparaatje zorgt ervoor dat de piekstroom wordt opgevangen.
Moet ik eerst de boiler vullen met water voordat ik deze aanzet?
Dat klopt. Je vult eerst de boiler met koud water voordat je deze aan kan zetten. Doe je dat niet dan kan je het verwarmingselement opblazen en dan zit er geen garatnie op de ketel. Het is dus erg belangrijk dat je de boiler vult met koud water.
Mijn inlaatcombinatie loost water in de afvoer, kan dat?
Water dat in de boiler wordt verwarmd zet uit. Om te voorkomen dat het verwarmde water terugstroomt in de koud waterleiding zorgt de inlaatcombinatie ervoor dat het overtollige water wordt afgevoerd op de afvoer.
Ik heb een wit laagje op mijn thee drijven, hoe komt dat?
Bij de uitstroom van het water uit de kraan worden luchtbelletjes aan het water toegevoegd. Hierdoor wordt een straal gecreëerd die niet spettert in het gebruik. Deze luchtbelletjes kunnen de thee 'dragen' en dat kan zichtbaar zijn met thee zetten. De oplossing is kokend water tappen en heel even te wachten tot de lucht uit het water is verdwenen. Het klopt dus dat thee een schuimlaagje kan geven als de temperatuur van het water te laag is. Echter is dit bij een kokend water boiler niet het geval omdat het water in de boiler continu bewaard wordt boven de 105º C. Als het water uit de kraan komt is dat net iets onder 100º C.
Wat is het verschil tussen de boilers van Quooker?
De PRO3 levert 3 liter kokend water en kan toegepast worden wanneer er geen keukenboiler in het keukenkastje staat en er niet lang gewacht hoeft te worden op warm leidingwater. Loopt er enkel een koud waterleiding, dan is de COMBI het meest geschikt. Deze levert niet alleen kokend water, maar ook 15 liter warm water (60º C) en heeft daarmee een dubbelfunctie. Wanneer er een koud- en warmwaterleiding aanwezig is, en de lengte tot de warmwaterbron meer dan 6 meter bedraagt, kan de COMBI(+) worden toegepast. De COMBI(+) levert naast kokend water direct warm water (d.m.v. het mengvengtiel) totdat het warme water uit de leiding de juiste temperatuur heeft bereikt. Het stand-by verbruik van alle reservoirs is 5 cent per dag. De Quooker COMBI(+) reservoirs zijn gewaardeerd met energielabel A.
Wat zijn de afmetingen van de Quooker reservoirs?
PRO3-reservoir, hoogte: 40 cm & diameter: 15 cm.
COMBI(+); hoogte: 47 cm & diameter; 20 cm.
CUBE (gekoeld waterreservoir); hoogte: 43 cm incl. CO2 cilinder & breedte: 30 cm incl. CO2 cilinder
Reservoir diepte: 44 cm.
Waar staat het serienummer?
Deze kan je vinden aan de voorzijde van het reservoir, net onder de rode deksel.
Moet de Quooker uit tijdens vakantie?
Het Stand-by verbruik van de Quooker is maar €0,05 cent per dag. Ben je een paar dagen of langer weg, dan adviseren wij de Quooker uit te schakelen met de Q-knop aan de bovenzijde.
Er is een warmwaterleiding aanwezig, die niet kan worden afgedopt? Kan de COMBI worden aangesloten?
Nee, niet doen. Als deze leiding niet achter de cv-ketel kan worden afgedopt, dan adviseren wij je om een COMBI+ reservoir te plaatsen. Deze wordt zowel op de warm- als koud waterleiding aangelosten en voorkomt dat je een dode leiding krijgt. Dit is de "afgedopte" leiding waar eventueel bacteriën kunnen ontstaan.
Kan ik de Quooker liggend plaatsen?
Nee, de Quooker moet rechtop worden geplaatst. Het koude water stroomt onder in de boiler en wordt dan verwarmd. Anders ben je de gelaagdheid kwijt en geeft hij zijn hoeveelheid kokend water niet meer.
Komt er echt kokend water uit?
Ja, door het reservoir onder druk te verwarmen kan het water op 110º C worden bewaard zonder dat het kookt. Pas op het moment dat het de kraan uit stroomt koelt het water af en gaat het koken.
Heeft een Quooker onderhoud nodig?
Quooker adviseert je om gemiddeld eens in de vijf jaar een onderhoudsbeurt uit te voeren (afhankelijk van de waterhardheid in jouw regio). Wellicht heb je een complete onderhoudsset nodig, of volstaat slecht het vervangen van het HiTAC®-filter. Neem hiervoor contact op met onze warmwater expert Marcel.
Ik heb een Quooker Flex; komt er ook kokend water uit de uittrekslang als deze is uitgetrokken?
Dankzij de speciale kokendwaterstop kan de Quooker Flex nooit kokend water geven wanneer de uittrekslang is uitgetrokken.
Kan ik mijn oude bestaande Quooker-kraan vervangen door een nieuwe Quooker Flex?
De Quooker Flex heeft bepaalde software nodig om de kraan veilig te laten functioneren. Deze software is alleen geprogrammeerd in het bijgeleverde reservoir. Je kunt je huidige kokendwaterkraan dus niet zomaar voor een Quooker Flex vervangen.
Kan ik een COMBI+ reservoir ombouwen naar een COMBI?
Een COMBI-reservoir kan eenvoudig omgebouwd worden naar een COMBI+ reservoir. Je kunt hiervoor een ombouwsetje bestellen via de webshop van Quooker. Voor het ombouwen van een COMBI+ reservoir naar een COMBI is geen ombouwset nodig.
Hoe werkt een Quooker met CUBE?
De CUBE komt onder je keukenkastje naast het Quooker-reservoir. Hier zit een filter in die het water zuivert. Aan de CUBE zit een C02-cilinder, een koolzuurfles, waarmee je wel 60 liter koud bruiswater uit je Quooker-kraan kunt tappen.
Past een CUBE op mijn reeds geïnstalleerde Quooker-systeem?
De Quooker CUBE is alleen te gebruiken met Quooker-kranen en reservoirs die na oktober 2017 zijn geproduceerd. Je kunt het serienummer van jouw reservoir vinden op de sticker aan de zijkant. Enkel reservoirs waarvan het serienummer de letter 'W' bevat of begint met de letter 'R' zijn te gebruiken met de CUBE.
Kan ik de sterkte van het bruisende water instellen?
Nee, de sterkte van het bruisend water is niet instelbaar.
Het lampje op de Quooker kraan knippert, wat te betekent dit?
Als het lampje snel knippert, duidt dit op een storing en is te resetten en dat doe je als volgt; zet het reservoir uit door de rode 'Q' boven het reservoir in te drukken. Haal de stekker uit het stopcontact. Haal het plug-stekkertje uit de rode kap aan de achterkant. Doe na 10 seconden het plug-stekkertje weer terug in de kap en plaats de stekker weer terug in het stopcontact. Druk de rode 'Q' in om het reservoir weer aan te zetten. Controleer, wanneer het lampje contineu brandt (het reservoir warmt op), of er na 25 minuten kokend water uit de kraan komt.